Екшън с хеликоптер пред Царевец за снимките на „Диви и щастливи“

Снимки: Богдан Бояджиев

Периметърът около крепостта във Велико Търново беше отцепен заради снимки на екшън комедията „Диви и щастливи“. На фона на Царевец се случва една от ключовите сцени с виртуозно кацане на хеликоптер, след което започва лудо преследване.  Община Велико Търново взе всички мерки за сигурност, за да обезопаси терена. Достъп до тясната прощадка за кацане имаха само хората от снимачния екип. Феновете можеха да наблюдават ефектното действие от далеч, като в последствие си направиха селфи с актьорите. Екипът на филма избира точно тази локация заради невероятната панорама и красотата на старопрестолния град.

Романтичната екшън-комедия с участието на Яна Маринова, Луиза Григорова-Макариев , Александър Сано и Дария Симеонова обещава зрелищни каскади, преследвания и сцени, каквито досега не е имало в български филм. Актьорите минават през специална подготовка, като тренират дори в почивките по време на заснемането. Една от важните роли е поверена на младата звезда Базил Айденбенц, който е избран на кастинг сред много други англоговорящи актьори. 

Режисьор на филма е безспорният талант Мартин Макариев. Визията, която той изгражда, е подчинена на най-новите кинематографични техники за заснемане. Заедно с продуцентите Яна Маринова и Александър Сано, той успява да събере екип от едни от най-добрите професионалисти в България, сред които операторът Андрей Андреев и сценаристът Борислав Захариев. „Искаме да правим добри филми на международно ниво. Хубавото кино у нас има нужда от качествен звук, кристална картина и пълнокръвен сценарий.“ – единодушни са и тримата, като добавят още, че хуморът е само бонус към цялостното изживяване.

 „Диви и щастливи“ разказва историята на Боряна (Яна Маринова), която е загубила усещането за пълноценен и истински щастлив живот. Една нелепа случайност обаче събужда у нея скритата  жажда  за смислено съществуване и това я подтиква към смели и решителни действия. В устрема си тя повлича и най-добрата си приятелка Мила (Луиза Григорова-Макариев). Уверени в себе си, двете жени успяват да се справят с предизвикателствата и да се отправят на едно лудо пътешествие към истинската си същност, осъзнавайки че щастието е в собствените им ръце.

Снимките на филма ще продължат до 7-ми юни 2019 г, като екипът снима на различни локации във Варна, София, Русе  и Велико Търново. Сцени от филма ще включват едни от най-красивите и емблематични места в България. „Диви и щастливи“ тръгва от 29 ноември във всички кина.